Fitch Ratings назвало строки отримання Україною кредиту від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch Ratings назвало строки отримання Україною кредиту від МВФ

Казна та Політика
923
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберігає свій базовий сценарій, згідно з яким Україна отримає остаточне схвалення ради директорів МВФ щодо нової програми EFF у першому півріччі 2020 року, однак не відкидає і подальшої затримки. Про це йдеться в повідомленні агентства.
Як вказано в повідомленні, наразі Україна обговорює з МВФ питання про збільшення суми кредиту та виділення коштів в рамках раніше узгодженої (на рівні персоналу) трирічної програми розширеного фінансування (EFF) на суму 5,5 млрд доларів.
При цьому в останні тижні Україна домоглася прогресу у виконанні попередніх умов для остаточного схвалення радою директорів МВФ, включаючи проведення реформи ринку землі і змінений бюджет 2020 року. Крім того, на початку квітня в першому читанні було схвалено ключову зміну для зміцнення системи врегулювання банківських проблем і найближчим часом може відбутися остаточне голосування з цього питання, йдеться в повідомленні.
Fitch Ratings також зазначає, що українська влада при президенті Володимирі Зеленському зберігає високу підтримку населення, однак його політична позиція дещо ослабла, особливо в Раді, оскільки опір реформам з боку корисливих інтересів і олігархів гальмує зміни до законодавства. “Нещодавні несподівані і часті зміни в уряді, особливо пов’язані з ключовими економічними позиціями, такими як міністр фінансів, не послабили співпрацю з МВФ, але ризикують створити невизначеність щодо спрямування політики в складній зовнішній обстановці”, – йдеться в звіті агентства.
Аналітики Fitch Ratings вважають, що угода з МВФ необхідна для України для задоволення зростаючих потреб в бюджетному фінансуванні в 2020 році в розмірі 20 млрд доларів (враховуючи виплати боргів на 9,9 млрд доларів). При цьому транші за програмою будуть спрямовані в бюджет, відкриють додаткове фінансування з боку міжнародних організацій та поліпшать настрої інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас