Українці отримають "президентську" тисячу без затримки через виплатний період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці отримають "президентську" тисячу без затримки через виплатний період

Особисті фінанси
8127
Уряд схвалив необхідні зміни, щоб окремі категорії населення отримали одноразову грошову допомогу у розмірі 1000 грн без затримки. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 22 квітня 2020 року, повідомляє пресслужба відомства.
Передбачалося, що зазначену грошову допомогу буде доставляти АТ “Укрпошта” в рамках виплатного періоду, що встановлений для виплат пенсій з 4 по 25 число місяця протягом 3 місяців поспіль, до 25 червня 2020 року.
“Одним із основних пріоритетів роботи Укрпошти на час пандемії є, насамперед, забезпечення наших громадян найнеобхіднішим, у тому числі, доставкою пенсій та інших виплат. Тому ми ініціювали відповідні зміни до порядку виплати одноразової грошової допомоги, щоб люди отримали гроші вже зараз”, – прокоментував рішення Уряду Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Що це означає:
  • зараз виплата одноразової грошової допомоги фактично відтерміновується на 9 днів, оскільки виплатний період в Україні закінчується 25 числа поточного місяця і починається лише 4 числа наступного місяця;
  • завдяки прийнятим змінам у разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом 5 календарних днів Укрпошта забезпечуватиме її виплату та доставку без врахування обмежень щодо виплатних періодів.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до визначеного Урядом порядку, одноразову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримають пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.
  • За даними Пенсійного фонду, 10,023 млн осіб (88,4% від усіх пенсіонерів в Україні) отримують пенсію менше 5 тис грн.
  • За підрахунками Київської школи економіки, ці доплати пенсіонерам вимагатимуть додаткових видатків з бюджету у розмірі 10,02 мільярда гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас