Глобальні грошові перекази впадуть на 20% в 2020 р - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні грошові перекази впадуть на 20% в 2020 р - Світовий банк

Світ
218
Обсяг коштів, що пересилаються на батьківщину трудовими мігрантами в усьому світі, в 2020 році різко знизиться, приблизно на 20%, через економічну кризу, викликану пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 і пов’язаними з нею обмежувальними заходами, повідомляється в звіті Світового банку (СБ).
Очікуване падіння буде найзначнішим у сучасній історії. Багато в чому воно пов’язане зі скороченням заробітної плати та зайнятості мігрантів, які, як правило, більш уразливі до втрати робочих місць під час економічної кризи в приймаючій країні.
СБ прогнозує, що грошові перекази в країни з низьким і середнім рівнем доходів впадуть на 19,7% – до $445 млрд.
Дослідження показують, що грошові перекази зменшують бідність в таких державах, покращують раціон харчування, підвищують витрати на освіту і скорочують використання дитячої праці в неблагополучних домогосподарствах.
“Грошові перекази є життєво важливим джерелом доходу для країн, що розвиваються, – наголошується в звіті банку. – Триваючий економічний спад, викликаний COVID-19, серйозно позначається на можливостях відправляти гроші додому”.
У зв’язку з цим ще більше необхідно скоротити час відновлення розвинених економік після кризи, зазначив президент групи СБ Девід Малпасс. “Грошові перекази допомагають сім’ям оплачувати їжу, медичне обслуговування та основні потреби”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас