Експерт спрогнозував обвал цін на бензин влітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував обвал цін на бензин влітку

Особисті фінанси
19466
У понеділок, 20 квітня, вартість нафти показала найнижчий рівень за 20 років. За деякими марками вона пішла навіть в мінус. Як це позначиться на цінах бензину і газу? Схвильовані спостерігачі попросили думки експерта в цій галузі.
Засновник компанії “Прайм” Дмитро Леушкін припустив, що ціна бензину влітку буде 12 грн за літр, А газу – 4,5 грн.
“Що буде з ціною на паливо в Україні? Впаде, але не так жорстко, як нафта. Тут простіше, ситуація з резервуарами для зберігання ПММ набагато краща. І навіть якщо нафта буде коштувати нуль, то маржа переробки, доставка до кордону, а найважливіше – це податки, логістика по АЗС, зарплати, оренди, кредити та інше”, – сказав він.
На думку експерта, влітку 2020 року ціни на паливо істотно знизяться. При цьому не слід очікувати позитивної динаміки для економіки. Зниження вартості призведе до зменшення грошового потоку до держбюджету і падіння зарплат співробітників транспортної сфери.
“Ціни на АЗС 12-16 гривень за літр дизеля і бензину і газу 4,5-7 гривень. Залежно від бренду мережі. Я думаю, що цілком ймовірно побачити влітку, підкреслюю влітку. Травень – не літо, до речі,“ – зазначив Леушкін.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас