Хімічна галузь України може втратити до восьми тисяч робочих місць - голова наглядової ради ДЗМД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хімічна галузь України може втратити до восьми тисяч робочих місць - голова наглядової ради ДЗМД

Казна та Політика
334
Тільки за останні роки кількість зайнятих працівників в хімічному комплексі України знизилася з 163 тисяч до 102 тисяч (період з 2014 по 2019 рік). У хімічній галузі України настають масштабні скорочення працівників, якщо ситуація з імпортом мінеральних добрив в Україну не зміниться.
Про це заявив голова наглядової ради ПрАТ “Дніпровський завод мінеральних добрив” (ДЗМУ) Сергій Лесковський. Незважаючи на поліпшення деяких показників в хімічній промисловості України за останній рік, ситуацію в галузі як і раніше можна назвати кризовою і нестабільною. Якщо вона не зміниться, то тільки на заводах з виробництва складних мінеральних добрив можуть втратити роботу близько 4,5-5 тисяч фахівців. Також кілька тисяч людей може потрапити під скорочення на підприємствах азотної хімії», – зазначив Лесковський.
За словами Лєсковського, робота українських хімічних підприємств нестабільна в першу чергу через перенасичення внутрішнього українського ринку мінеральними добривами з-за кордону.
«Ми просимо Кабінет Міністрів України виробити новий підхід до імпорту міндобрив, який відповідав би сучасним економічним реаліям. За складними добривами українські підприємства можуть забезпечити поставку понад 40% заявлених обсягів сільгоспвиробників. 50-60% імпорту – будь ласка. Щодо азотних добрив – в українських підприємств є можливість задовольнити 100% заявок українських фермерів та агрокомпаній. Тут також можна шукати баланс, але явно не в нинішній пропорції, коли імпортної продукції на ринку часом виявляється більше, ніж вітчизняної», – вважає Лесковський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас