Італія назвала терміни створення вакцини від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія назвала терміни створення вакцини від COVID-19

Технології&Авто
1904
Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо заявив, що компанія Irbm може закінчити роботу над вакциною проти коронавірусу до осені 2020 року. Наприкінці квітня почнуться її випробування.
«Італійська компанія Irbm почне випробовувати свою вакцину в кінці квітня з метою зробити її доступною ще до вересня», – уточнив італійський міністр в соцмережах.
Він також закликав учених усього світу об’єднати зусилля для створення вакцини. «Сьогодні відбувається гонка між часом і вченими, дослідниками і лікарями у всьому світі, щоб знайти вакцину. Але кожна країна йде сама по собі, немає координації, а значить, існує ризик, що час для виготовлення вакцини стане довшим. Нам потрібно об’єднати всі кращі уми, кращих світових вчених, зібрати їх навколо столу і змусити їх працювати разом», – резюмував Луїджі Ді Майо.
Нагадаємо, турецькі науковці закінчили перший етап розробки вакцини від COVID-19 – створення вакцинного антигену, і приступили до другої стадії – лабораторні тести антигену.
У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) очікують, що вакцина проти коронавірусу може бути створена до кінця 2020 року, а до літа 2021 вона буде доступна для імунізації людей. Експерти стверджують, що діюча вакцина від коронавірусу буде готова до застосування не через рік-півтора, а вже у вересні поточного року.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас