Гетманцев назвав терміни отримання першого траншу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев назвав терміни отримання першого траншу від МВФ

Казна та Політика
2817
Україна може отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) вже в травні.
Таку заяву зробив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телеканалу “Україна 24”.
“Ми очікуємо до кінця року 4 млрд доларів. Перший транш буде до 2 млрд доларів, і це буде в травні”, – заявив Гетманцев.
Нагадаємо, МВФ підтвердив прогрес у переговорах з Україною про нову програму розширеного фінансування (EFF). Для її затвердження залишилося вирішити декілька питань.
Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що розмір першого траншу МВФ може становити 1,7-2 млрд доларів, а розмір кредитної програми між МВФ і Україною має вирости з 5,5 млрд до 8 млрд доларів.
Для продовження співпраці України з МВФ Верховна Рада повинна прийняти закон про банки. Цей документ був прийнятий у першому читанні, проте противники законопроєкту внесли 16 тисяч поправок, і тепер його ухвалення може затягнутися. Наразі в парламенті шукають шляхи, як уникнути такого сценарію, а в “Слузі народу” розповіли, як боротимуться з “правочним тероризмом” у Раді.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас