Програма «Доступне житло» залишилася без фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Програма «Доступне житло» залишилася без фінансування

Казна та Політика
1775
У Державному бюджеті на 2020 рік, до якого напередодні було внесено зміни, більше не передбачено 100 млн грн на програму «Доступне житло», однак Держмолодьжитло докладе всіх зусиль, аби до кінця року переглянути ці зміни.
На цьому наголосив голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Сергій Комнатний.
«В умовах кризи основний акцент у видатках бюджету зроблено на соціальні виплати, пенсії та витрати на потреби медицини, в т.ч. створення Фонду боротьби з COVID-2019. Такий підхід повністю зрозумілий. Водночас, вважаємо категорично неприйнятною фактичну відмову державної влади від підтримки громадян України у їх забезпеченні житлом. Йдеться про відсутність у новій версії Держбюджету 100 млн грн, які досі були передбачені на програму «Доступне житло», – додав Комнатний.
Він також висловив сподівання на те, що економіка країни відновиться після пандемії, а ухвалені зміни до Державного бюджету-2020 будуть переглянуті.
Комнатний підкреслив, що Держмолодьжитло не зупинить роботу з центральними органами влади, продовжить переконувати чиновників і депутатів до завершення 2020 року повернути до бюджету кошти, які передбачалися на програму «Доступне житло», та відновити молодіжне житлове кредитування.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас