У «Дії» запустять електронні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Дії» запустять електронні паспорти

Особисті фінанси
1638
В Україні запустять електронні версії внутрішнього і закордонного паспортів на порталі державних послуг «Дія» .
Відповідну постанову прийняв Кабінет Міністрів на засіданні. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.
Зазначається, що поки е-паспорти реалізуватимуть у рамках експериментального проекту.
Кому доступний: замовити е-паспорти можна буде особам від 14 років, які у встановленому законом порядку отримали паспорти громадянина України у формі картки та/або закордонний паспорт.
Як замовити:
  • необхідно завантажити на смартфон мобільний додаток порталу «Дія» та пройти електронну аутентифікацію;
  • особі автоматично через додаток надсилатиметься повідомлення про формування е-паспорту разом із електронним ідентифікатором – QR-кодом;
  • доступними такі е-паспорти будуть протягом строку дії їх оригіналів.

Що робити, якщо вкрали документи 📄

На FACEBOOK-сторінці порталу зазначають, що від 15 квітня юридична сила електронних ID-картки та закордонного біометричного паспорта визначена Постановою КМУ. Це означає, що паспорти в «Дія» є цифровими аналогами оригінальних документів.
“Україна — перша держава у світі, де можна користуватися цифровими паспортами без паперових або пластикових аналогів. Використовуйте їх у ситуаціях, де вам потрібен звичайний паспорт громадянина України — в межах країни. Не хвилюйтеся, якщо забули оригінали вдома під час карантину. Пред’являйте електронні паспорти з Дії для посвідчення особи”, – йдеться у повідомленні.
Коли послуга стане доступною: після офіційного релізу паспортів всі українці зможуть користуватися цифровими документами. Зараз вони доступні тільки для бета-тестерів.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України дозволив використовувати додаток держави у смартфоні «Дія» для посвідчення особи під час подорожей літаком чи поїздом.
  • У додатку державних послуг онлайн «Дія» вже доступні електронні водійські права і технічний паспорт, спрощена реєстрація і закриття ФОП, електронний студентський квиток.
  • У додатку “Дія” планують додати ще й квитанцію за комунальні послуги, яка там буде відображатися.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас