Світовий попит на нафту рекордно впаде через коронавірус - МЕА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий попит на нафту рекордно впаде через коронавірус - МЕА

Енергетика
747
Світовий попит на нафту в 2020 році знизиться через поширення коронавірусу COVID-19 на рекордні 9,3 млн барелів на добу. А в квітні попит скоротиться на 29 млн барелів на добу – до найнижчого з 1995 року рівня.
Про це йдеться в квітневому звіті Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).
“У другому кварталі 2020 року очікується, що попит буде на 23,1 млн барелів на добу нижчим від торішніх рівнів. Відновлення попиту на нафту в II півріччі буде плавним, в грудні він все ще буде на 2,7 млн ​​барелів на добу нижче рівня роком раніше”, – йдеться в доповіді.
Падіння видобутку нафти в країнах-експортерах, що не входять до альянсу ОПЕК+, в найближчі місяці може досягти 3,5 млн барелів на добу, а в сукупності з угодою ОПЕК+ загальне зниження видобутку в світі може призвести до дефіциту пропозиції в другому півріччі 2020 року.
“Загальне зниження обсягів пропозиції з урахуванням скорочень в ОПЕК+ переведе ринок в стан дефіциту в другому півріччі 2020 року, що нарешті покладе край зростанню запасів в сховищах і дозволить повернути ринок у нормальні умови”, – вважають в МЕА.
“Період падіння цін на нафту змусить нафтові компанії скоротити інвестиції в розвідку і видобуток по всьому світу. У 2020 році цей показник може опуститися до мінімального значення за 13 років”, – $335 млрд, вважають в агентстві.
Як наслідок, компанії можуть переорієнтувати частину коштів у виробництво більш чистих джерел енергії, вважають в МЕА.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас