Міжбанк: все грає на користь гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: все грає на користь гривні

Валюта
1815
У вівторок головними гравцями на торгах залишаться: місцеві великі компанії, нерезиденти і НБУ.
З огляду на зниження котирувань в останні кілька днів – особливо активної скупки валюти з боку реального сектора не спостерігається. Імпортери сподіваються на подальше падіння курсу і не поспішають укладати угоди, а ось продавців час підпирає. У аграріїв – посівна, у металургів – хронічна нестача обігових коштів у гривні і у всіх без винятку – скоро період бюджетних платежів. Тому пропозиція валюти на міжбанку є і при низькому попиті – все це грає на користь гривні.
Що може зруйнувати цей сприятливий момент для нацвалюти – перегини з інтервенціями у НБУ (перевикупить долар на міжбанку і створить його штучний дефіцит) і можливі дії нерезидентів, які поступово продовжують виходити з українських ОВДП (правда – останнім часом роблять це дуже акуратно і невеликими порціями, щоб не підірвати ситуативно котирування і не купувати на піку курсу).
Фактор первинного ринку ОВДП не спрацює – Мінфін скасував сьогоднішнє розміщення облігацій.
На готівковому ринку – теж немає суєти і зростання попиту, а ліквідність банківського сектора зараз перестала безпосередньо впливати на курс – надто вже вона зараз сконцентрована на невеликому числі фінустанов і це не дає гривневому навісу сильно тиснути на котирування.
Спекулянти продовжать працювати на міжбанку “в дві сторони”, а Нацбанк при перевищенні пропозиції над попитом – продовжить викуповувати долар через інтервенції.
За прогнозом Finance.ua, обсяги операцій на торгах цього вівторка складуть до $330 млн при укладанні до 640 угод з коридором по долару в межах 26,80-27,15 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,98 / 27,02
євро – 29,43 / 29,47
російський рубль – 0,3667 / 0,3673
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас