МОЗ заборонило ринкам працювати під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ заборонило ринкам працювати під час карантину

Казна та Політика
788
Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про скасування постанови №5 від 30 березня “Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) у місцях торгівлі”.
Про це він сказав в ефірі одного із українських телеканалів.
Документ втрачає чинність з 14 квітня.
“Ми розуміли питання, чому ми дозволяємо відкривати ринки, оскільки це впливало на ціни, які були в супермаркетах, і це збільшувало доступність до більш дешевих продуктів харчування. Впродовж дії цієї постанови були виявлені зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони повідкривали ринки в антисанітарних умовах. Ми маємо шалені порушення. З 14 квітня моя постанова, котра прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана як така, що втратила чинність. Ми не будемо з цим працювати, здорового глузду немає. Як і з доступом до храмів”, – сказав Ляшко.
Нагадаємо,робота продуктових ринків була заборонена відповідно до карантинних заходів, прийнятих Кабінетом міністрів для боротьби з пандемією коронавірусу в Україні.

Довідка Finance.ua:

  • З 12 березня в Україні ввели карантин в навчальних закладах та ряд інших заходів з протидії поширенню коронавірусній інфекції COVID-19. Потім карантин продовжили до 24 квітня.
  • З 6 квітня в Україні посилені обмежувальні заходи: заборонено перебувати в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно.
  • Згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 30 березня, ринки могли продовжувати роботу в разі дотримання певних заходів профілактики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас