Цьогоріч планують побудувати 6 тисяч кілометрів доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цьогоріч планують побудувати 6 тисяч кілометрів доріг

Казна та Політика
481
У проєкті «Велике будівництво доріг» вже стартували 150 об’єктів, загалом же понад 6 тисяч кілометрів доріг державного та місцевого значення планується побудувати цього року.
Про це розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода» міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
«По «Великому будівництву» вже орієнтовно на 40%, а це 150 об’єктів, дали старт. І процес пішов. «Велике будівництво» відбувається. На щастя, не дивлячись на зміни в бюджеті, те, що стосується доріг і дорожнього фонду, не скоротили. Більше того, був наданий кредит на суму 19,3 мільярда гривень державних гарантій, якраз на виконання «укравтодорівських» зобов’язань. І тут ми теж рухаємося. Тому «Великому будівництву» бути», – підкреслив Криклій.
За його словами, це дійсно знаковий проєкт, тому що ми нарешті побачимо дороги нової якості, а ще це й розвиток економіки України, зокрема й економіки регіонів.
«Ми загалом плануємо понад 6 тисяч кілометрів доріг державного та місцевого значення побудувати цього року. І це буде абсолютний рекорд у галузі дорожнього будівництва в Україні», – сказав міністр.
Він зазначив при цьому, що жоден регіон, зокрема й Донбас, не оминуть увагою.
«Луганська область у нас в напрямку Станиці Луганської. Якраз дали офіційний старт цьому проєкту нарешті. 130 кілометрів буде загальна протяжність дороги. По Донецькій області – Краматорськ. Маріуполь і Запоріжжя – ви знаєте цю «дорогу життя», яку ми ще в тому році здали. Всі основні траси, які вже давно потребували поточного середнього та капітального ремонту, в першу чергу якраз у цьому році ми до них підходимо. Схід, захід, північ, південь – абсолютно всі напрямки будуть покриті», – запевнив Криклій.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас