До будівництва доріг будуть залучати міжнародні компанії - Криклій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До будівництва доріг будуть залучати міжнародні компанії - Криклій

Казна та Політика
914
Міністерство інфраструктури працює над тим, щоб до будівництва доріг в Україні були залучені найкращі компанії.
Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив в інтерв’ю Укрінформу.
“Наше завдання – залучити до робіт найкращі компанії. А це означає не тільки наявність кваліфікованого персоналу, сучасної техніки, а й володіння новітніми технологіями в дорожньому будівництві. Відповідно, мова йде і про хорошу якість, і про гарантії на багаторічну експлуатацію автодоріг”, – сказав Криклій.
Разом з тим, на його думку, враховуючи специфіку дорожньої галузі, не варто розраховувати на участь 20-30-ти компаній у тендері з капітального ремонту дороги міжнародного або національного значення.
“Однак навіть з огляду на це, конкуренція на тендерах в Україні – 3-4 компанії на одну закупівлю – зараз вища, ніж, наприклад, в США або Канаді, де в багатьох штатах за контракти конкурують тільки по 2-3 компанії. Зараз ми з Укравтодором працюємо над тим, щоб залучати до тендерів (особливо коли це стосується масштабних проєктів: міжнародних доріг або мостів) досвідчених міжнародних гравців, які гарантують якість виконання робіт і несуть повну відповідальність за зроблене. Так, наприклад, тендер на добудову Запорізького мосту виграла турецька компанія «Онур», яка втілює кілька грандіозних проєктів як в самій Туреччині, так і на міжнародній арені. Тобто, великі інвестиції в дороги однозначно привертають увагу міжнародних компаній до України. Однак для нас особливо важливо, що навіть вже названа компанія “Онур”, працюючи в нашій країні (створивши дочірню компанію), наймає українських фахівців і платить податки в Україні”, – додав Криклій.
Міністр нагадав, що цього року Укравтодор ввів типову тендерну документацію, яка зараз діє в режимі рекомендацій.
“Вона базується на уніфікованому підході до роботи з підрядниками. Для бізнесу – це гарантія прозорих умов участі в тендері, відкритої конкуренції, а також додатковий захист від “тендерних тролів”. А для Укравтодору – можливість краще контролювати якість ремонтних робіт і надійність підрядних організацій. Тобто типова тендерна документація – гарантія того, що через невеликі помилки “тендерні тролі” більше не зможуть блокувати закупівлі, звертаючись до Антимонопольного комітету, як бувало раніше”, – розповів міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас