Без МВФ Україна повторить кризу 2009 року - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без МВФ Україна повторить кризу 2009 року - Нацбанк

Казна та Політика
2454
Національний банк України сподівається, що кредит Міжнародного валютного фонду дозволить Україні не повторити сценарій 2009 року, коли країна опинилася в лідерах за показниками падіння ВВП.
Про це повідомив регулятор у FACEBOOK.
При цьому НБУ прогнозує жорсткий макроекономічний сценарій без укладення нової програми розширеного фінансування з МВФ.
“Національний банк презентує оновлений макропрогноз 23 квітня. Ми очікуємо, що за умови укладення програми співпраці з МВФ Україна не повторить сценарій 2009 року, коли вона була в лідерах за показниками падіння ВВП… Водночас макроекономічні сценарії без програми з МВФ є досить жорсткими”, – заявило правління Нацбанку під час онлайн-зустрічі з членами American Chamber of Commerce in Ukraine в четвер, 9 квітня.
Разом з тим члени правління регулятора підкреслили: завдяки реформам попередніх років економіка країни більш збалансована і підготовлена ​​до кризи. Крім того, Україна не так сильно залежить від міжнародного туризму і виробничих ланцюгів, як багато інших країн.
Вони також додали, що криза здешевила для країни імпорт енергоносіїв, тоді як попит на товари українського експорту, насамперед продовольчі, знизився незначно.
В ході онлайн-зустрічі члени правління НБУ запевнили про готовність гнучко вводити вимоги нового “антивідмивного закону”, який набирає чинності 28 квітня.
“В цілому цей закон вкрай потрібен. Він комплексно вирішує два питання: перше – впровадження ризик-орієнтованого підходу в банках, друге – можливість віддаленої ідентифікації”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас