Доставка медзасобів: скільки коштує рейс з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доставка медзасобів: скільки коштує рейс з Китаю

Казна та Політика
1027
Рейс у Китай для доставки в Україну медичних засобів проти поширення коронавірусу коштує 150-180 тисяч доларів.
Про це заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив в інтерв’ю “Українській правді”.
“Зараз в середньому виходить, що рейс у Китай коштує десь 150-180 тисяч доларів. Іл виходив дорожче”, – сказав Тимошенко.
Він уточнив, що перший український літак, який полетів у Китай за медикаментами, був військовий вантажний Іл-76, і тоді оплачували тільки заправки і паркування, тобто хендлінгові послуги: “Це все зазвичай продають за 250-300 тисяч (дол. – Ред)”.
За словами Тимошенка, після першого такого польоту рейси здійснюють різні комерційні авіакомпанії, тому що заправка Іл коштує надто дорого.
“Далі два Scat здійснили польоти – це казахи дали нам свій великий літак 767. І зараз ми перейшли на SkyUp”, – сказав Тимошенко.
Він додав, що представники SkyUp самі запропонували свою допомогу, і ще такі рейси планується виконувати авіакомпанією МАУ.
“SkyUp сам до нас прийшов і каже: дивіться, у нас немає ніяких польотів, але у нас літаки стоять. Давайте ми зараз розберемо літаки, знімемо сидіння і будемо виконувати карго-рейси. Дали ціну набагато дешевшу, ніж це все коштує, і ми літаємо зараз SkyUp, а також домовляємося з МАУ”, – сказав Тимошенко.
За його словами, з Китаю привозять те, що потрібно лікарям, і допомагають бізнесу, який надає засоби захисту у регіонах.
“Зараз ми запустили цей повітряний міст з Китаєм. Ми усім комерційним аптекам і медичному бізнесу сказали: “У вас немає масок в аптеках, у вас немає ще чогось, ось склад, ми зробили його в Китаї, взяли окремий аеропорт – ціна за кубатуру така-то. Тобто ми ціну, яку нам надає SkyUp і інші компанії за літаки, розділили на кубатуру. Хочете – оплачуйте SkyUp напряму, ми вас будемо возити і допомагати вам щодо Міністерства закордонних справ і так далі, різні ноти, тому що там важко витягати ці грузи зараз. І ось вони зараз так літають”, – зауважив Тимошенко.
Заступник керівника ОП також розповів, що з Китаю доставляють респіратори, костюми захисту, ПЛР-тести.
За останніми даними МОЗ, в Україні зафіксовано 1892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За добу зареєстровано 224 нові випадки.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас