У Європі ціни на електроенергію впали до 2-річного мінімуму - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі ціни на електроенергію впали до 2-річного мінімуму - аналітики

Енергетика
1001
На тлі серйозних обмежувальних заходів, прийнятих країнами Євросоюзу для боротьби з коронавірусом, європейська промисловість отримала невеликий перепочинок за рахунок різкого зниження цін на електроенергію, повідомляє британське аналітичне агентство Argus.
Так, в Німеччині ціни на електроенергію базисного навантаження станом на 23 березня 2020 року опустилися до більш ніж 2-річного мінімуму в 33,95 євро за МВт-год. Правда, 6 квітня 2020 року вартість струму зросла до 38,35 євро за МВт-год, але все одно залишається істотно нижчою, ніж в попередні роки.
За даними Argus, більшість учасників ринку очікують падіння попиту на електроенергію в Європі з найближчими тижнями, що пов’язано з введенням обмежувальних заходів для боротьби з коронавірусом.
Рейтингове агентство Moody’s повідомляє, що споживання електроенергії вже скоротилося на 15-25% в таких країнах, як Італія, Іспанія і Франція, де уряди вже продовжили жорсткі заходи карантину. Таким чином, падіння попиту на е/енергію в Євросоюзі за підсумками 2020 року становитиме 5-9%, і це набагато вище, ніж в кризовому 2009 року, коли споживання зменшилося на 5-6%.
Як зазначає Aurora Energy Research, зниження енергетичних витрат дозволить промисловому сектору Євросоюзу пережити період пандемії. У березні 2020 року активність в європейському виробничому секторі впала, індекс PMI показує, що економіки Італії, Іспанії та Німеччини йдуть в рецесію, спалах коронавірусу зводить практично до нуля споживчий попит, що, у свою чергу, зменшує попит на електроенергію з боку промисловості. За обережними прогнозами, в квітні індекс PMI може бути навіть гіршим, ніж у березні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас