Перепис населення можуть відкласти - Немчинов пояснив причини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перепис населення можуть відкласти - Немчинов пояснив причини

Казна та Політика
394
Ідея цифрового перепису населення має право на існування, однак класичний перепис повинен бути. Поки не ясно, чи будуть у держави кошти провести його цього року.
Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю інтернет-виданню “UA-Times”.
“Є кілька сценаріїв реалізації. В тому числі, Дмитро Дубілет (екс-міністр Кабміну. ​​- Ред.) пропонував провести цифровий перепис. Він теж має право на існування. Але класичний перепис, про який говорять демографи і соціологи, повинен бути. Але це дійсно серйозні кошти. Я не готовий сказати, чи готова зараз держава, принаймні цьогоріч, витрачати кошти. До того ж, його цикл підготовки досить тривалий”, – зазначив Немчинов.
Міністр переконаний, що “вікно можливостей” для проведення перепису найближчим часом вже упустили. “Для того, щоб провести перепис в 2020, навіть у 2021 році, ми в березні повинні запустити цей процес”, – підкреслив чиновник.
Водночас він розповів, що спілкувався з керівником Держстату Ігорем Вернером і переконаний, що тестову оцінку наявного населення було проведено “досить якісно і на цікавій основі”. При цьому, Немчинов додав, що похибка досить суттєва, хоча і в межах статистичної.
“Тобто оцінку наявного населення проведено досить добре. Це не знімає з нас питання повноцінного перепису населення. Це вимоги Організації Об’єднаних Націй. Це вимога правлячої партії”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас