Японія виділить 1 трильйон доларів на підтримку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить 1 трильйон доларів на підтримку економіки

Казна та Політика
420
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе оприлюднив пакет заходів стимулювання, який він назвав одним з найбільших у світі, для пом’якшення економічного удару, спричиненого пандемією коронавірусу. Про це повідомляє агентство Reuters.
Схвалений урядом Японії пакет заходів стимулювання на суму 108 трлн єн (990 млрд доларів) дорівнює 20% ВВП країни.
Це перевищує пакет стимулів у США, запропонований президентом Дональдом Трампом, який становить 11% ВВП, а також пакет заходів Німеччини (5% від розміру економіки).
Прямі фіскальні витрати Японії становлять 39,5 трлн єн, або близько від розміру 7% економіки, що більш ніж удвічі перевищує суму, витрачену Японією після краху Lehman Brothers в 2008 році.
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе також ввів до 6 травня режим надзвичайної ситуації в столиці країни Токіо і шести інших префектурах, де мешкає близько 44% населення Японії.
Режим дає губернаторам право закликати людей залишатися вдома, а також закривати підприємства. При відсутності штрафів за ігнорування запитів у більшості випадків правозастосування буде більше залежати від тиску з боку громадян і поваги до влади.
Нагадаємо, в кінці березня в США був схвалений закон (CARES Act), який передбачає виділення допомоги американській економіці на рекордну суму в 2,2 трлн доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас