Індексація зарплати у квітні: що потрібно знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індексація зарплати у квітні: що потрібно знати

Особисті фінанси
72244
У квітні індексацію зарплати проводити не будуть.
Про це повідомляє пресслужба Держпраці у Хмельницькій області.
“Індексація заробітної плати проводиться у разі, коли величина індексу споживчих цін перевищить поріг індексації, який визначено у розмірі 103 відсотка. Підвищення заробітної плати у зв’язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому опубліковано індекс споживчих цін, який призвів до перевищення встановленого порогу індексації”, – ідеться в повідомленні.
Як визначається поріг індексації:
  • індекс споживчих цін для визначення порогу індексації обчислюється шляхом множення місячних індексів споживчих цін починаючи з лютого 2020 р. з місяця, наступного за місяцем підвищення заробітної плати працівникам;
  • відповідно до даних Держстату індекс споживчих цін, який оприлюднений 12 березня 2020 року за лютий 2020 року становив 99,7%. У зв’язку з тим, що індекс споживчих цін не перевищив величину порогу індексації 103 відсотка, підстав для проведення індексації заробітної плати працівникам підприємства у квітні 2020 року немає.

Довідка Finance.ua:

  • Індексації підлягає заробітна плата в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Частина заробітної плати, яка перевищує розмір прожиткового мінімуму, індексації не підлягає.
  • Згідно з оновленим макропрогнозом Кабміну на 2020 рік середньомісячна заробітна плата працівників брутто – 10,7 тис. грн, а рівень безробіття складе 9,4%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас