Ціни на нафту зростають в очікуванні скорочення видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають в очікуванні скорочення видобутку

Енергетика
780
Ціни на нафту у вівторок, 7 квітня, зростають через посилення сподівань, що найбільші світові виробники домовляться про скорочення видобутку, в той час як пандемія коронавірусу тисне на попит, а аналітики попереджають, що глобальна рецесія може виявитися серйознішою, ніж очікувалося. Про це повідомляє агентство Reuters.
Нафта марки Brent зросла на 3% до 34,0 доларів за барель, WTI – на 3,3% до 27,0 доларів за барель.
Провідні світові виробники нафти, включаючи Саудівську Аравію і Росію, швидше за все, домовляться скоротити видобуток на зустрічі 9 квітня, але тільки якщо до них приєднаються США, повідомили джерела Reuters.
Президент США Дональд Трамп повідомив у понеділок, що ОПЕК не просила його переконати американських нафтовидобувачів скоротити виробництво для підтримки світових цін.
Трамп сказав, що видобуток нафти в США вже і без того впав.
“Я думаю, що це відбувається автоматично, але поки що ніхто не поставив мені це питання, тож подивимося, що станеться”, – сказав президент.
Однак загроза глибокої рецесії нависає над ринком через зупинку значної частини економічної активності в результаті пандемії, а також через те, що половина світового населення зіткнулася з тими чи іншими обмеженнями.
“Виробникам нафти потрібно істотно і швидко скоротити видобуток, якщо вони хочуть запобігти повному насиченню нафтових ринків”, – повідомила Eurasia Group.
Світовий попит на нафту впав на 30%, або близько 30 млн барелів на день, що збіглося з кроками Саудівської Аравії і Росії щодо наводнення ринків додатковими поставками після того, як угода про скорочення видобутку зірвалася.
Ціни на нафту знижувалися в понеділок, 6 квітня, після того, як Саудівська Аравія і Росія відклали зустріч про скорочення видобутку до четверга.
Тим часом світові фондові ринки 6 квітня підскочили, чому сприяло уповільнення темпів смерті від коронавірусу. Інвестори були натхненні тим, що кількість смертей від вірусу сповільнилася в основних європейських країнах, включаючи Францію та Італію.
У штаті Нью-Йорк губернатор Ендрю Куомо заявив, що, незважаючи на зростання кількості випадків захворювання і випадків смерті, щоденне зниження кількості нових госпіталізацій та інші дані свідчить про можливе плато в кризі.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 1 627,46 пункту, або на 7,73%, до 22 679,99, S&P 500 додав 175,03 пункту, або на 7,03%, до 2663,68, а Nasdaq Composite додав 540,16 пункту, або на 7,33%, до 7 913,24.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас