Вчені заявили про нову життєздатність COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені заявили про нову життєздатність COVID-19

Технології&Авто
13221
Коронавірус може жити в аерозолях до трьох годин після аерозолізації. Приблизно стільки ж вірус залишається стабільним на друкованому і цигарковому папері.
Коронавірус SARS-CoV-2 може залишатися заразним в аерозолях до трьох годин. Про це повідомили вірусологи Гонконгського університету і американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, опублікувавши дослідження в журналі The Lancet.
Вчені вивчали стабільність вірусу в мікрокраплях (>5 мікрон) і аерозолях (<5 мікрон) при відносній вологості 65% і температурі 21-23°С.
“Ми виявили, що життєздатний вірус може бути виявлений в аерозолях до трьох годин після аерозолізації”, – зазначили вони.
Приблизно стільки ж – до трьох годин, вірус залишається стабільним на друкованому і цигарковому папері. На обробленій деревині, картоні і звичайній бавовняній тканині вірус розпався на другий день, і до двох-трьох днів – на пластику і нержавіючій сталі. “Життєздатність” коронавірусу на нержавіючої сталі і пластику: період напіврозпаду ~13 год на сталі і 16 год на поліпропілені.
Вчені підкреслили, що миття рук з милом і соціальне дистанціювання – найпростіший спосіб не заразитися.
Раніше в Ухані виявили коронавірус у 15% кішок. Вірус може передаватися від однієї тварини до іншої повітряно-крапельним шляхом, але поки що немає даних, чи можуть кішки заразити людей.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас