Економічна криза, спричинена COVID-19, гірша за фінансову кризу 2008-09 рр. - Георгієва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна криза, спричинена COVID-19, гірша за фінансову кризу 2008-09 рр. - Георгієва

Казна та Політика
1509
Пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 створила “ні на що не схожу” економічну кризу, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва.
“Ніколи в історії МВФ світова економіка не опинялася в глухому куті, – сказала Георгієва під час прес-конференції за підсумками зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). – Це гірше, ніж глобальна фінансова криза 2008-2009 рр.
“На моїй пам’яті – це найважча година в історії людства, величезна загроза для всього світу, і ми всі повинні згуртуватися”, – заявила вона.
Георгієва зазначила, що МВФ спільно зі Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими інститутами працює над заходами, які дозволили б обмежити економічні збитки пандемії.
“У нашому розпорядженні є $1 трлн, і ми маємо намір використовувати з цих коштів стільки, скільки буде потрібно”, – сказала вона.
За словами Георгієвої, понад 90 країн вже звернулися за допомогою до фонду.
Вона зазначила також, що відтік коштів інвесторів з emerging markets склав вже майже $90 млрд.
“Найбільший ризик, який ми бачимо – це хвиля банкрутств і скорочень робочих місць, які ускладнять відновлення економіки”, – сказала Георгієва
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас