Tesla відзвітувала про найкращий квартал у своїй історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla відзвітувала про найкращий квартал у своїй історії

Фондовий ринок
1006
Компанія Tesla випустила офіційний прес-реліз, в якому підбила підсумки виробництва і поставок автомобілів за перший квартал поточного року. За обома показниками він став найкращим кварталом за весь час роботи компанії.
Отже, за перші три місяці поточного року компанія виробила 102 672 автомобілі і відвантажила 88 400 автомобілів. Попутно компанія нагадала, що виробництво кросовера Model Y стартувало в січні, а товарні автомобілі почали відвантажувати вже в березні – це випереджає терміни, що раніше планувалися. Нарешті, шанхайський завод Tesla «досяг рекордних рівнів виробництва». Все це в сукупності повинно позначитися на фінансових підсумках кварталу (вони будуть оголошені пізніше), на прогнозах аналітиків і, як наслідок, вартості цінних паперів компанії. Останні можуть сильно підскочити в ціні, адже такий позитив Tesla різко контрастує з тим, що зараз відбувається в індустрії: наприклад, на тлі пандемії коронавірусу продажі автомобілів в Італії в березні впали на 85%, у Франції – на 72%, в Іспанії – на 69%.
Повертаючись до звіту Tesla: найбільший внесок у виробництво, як і раніше, робить Model 3 – спільно з Model Y їх за квартал вироблено 87 282, а відвантажено – 76 200. Model S і Model X сумарно вироблено 15 390, відвантажено – 12 200.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас