Перекази від трудових мігрантів впадуть на чверть — НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перекази від трудових мігрантів впадуть на чверть — НБУ

Казна та Політика
574
Валютні перекази в Україну від трудових мігрантів скоротяться 2020 року на $2-3 млрд, або на 25% до торішнього рівня, інфляція залишиться в межах 5-6% за підсумками року, а економіка впаде на 5% або більше.
Про це заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб в ході онлайн-зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).
Загалом регулятор очікує зниження надходжень за цією статтею на $2-3 млрд, але це не повинно негативно вплинути на валютні перетоки. Зниження надходжень від мігрантів буде з надлишком компенсовано скороченням попиту на валюту у зв’язку зі зниженням туристичної активності.
«Минулого року подорожі генерували близько $8 млрд додаткового попиту», — зазначив Сологуб.
Нагадаємо, 16 березня НБУ оцінював скорочення обсягів переказів українськими заробітчанами за підсумками 2020 року в $0,5-1 млрд. 2019 року мігранти перевели в Україну $12,02 млрд, що на 8,2%, або на $906 млн, більше, ніж 2018 року.
Дмитро Сологуб також підкреслив, що рух інфляційного індексу в Україні 2020 року буде під контролем і коливатиметься в межах визначеного Нацбанком цільового коридору 5% +/- 1 процентний пункт.
«Можливо, трохи вище, виходячи з поточної ситуації», — сказав Сологуб. Він додав, що фундаментальних причин для різкого прискорення росту цін немає. Тому істотних інфляційних проблем також не буде.
В Україні в останні місяці спостерігається безпрецедентна дефляція, тобто зниження індексу споживчих цін, чого не було за всю історію спостережень. За підсумками березня НБУ очікує, що інфляція в річному вираженні залишиться нижче 3%.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас