У НАЗК пояснили, як декларувати купівлю та обмін валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК пояснили, як декларувати купівлю та обмін валюти

Особисті фінанси
12288
Купівля та обмін валюти на суму більше 50 прожиткових мінімумів підлягає декларуванню.
Про це повідомила пресслужба Національного агентства із запобігання корупції.
Здійснюючи операцію з обміну валюти, особа набуває новий актив – грошові кошти у новій валюті. Це відображається у розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування» у випадку, коли розмір разового видатку чи вартість предмета правочину перевищує суму 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
Розмір прожиткового мінімуму застосовується той, що встановлено на 1 січня відповідного року. У 2020 році 50 прожиткових мінімумів становить 105 100 грн.
Крім того, у разі здійснення разового видатку на купівлю валюти на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, суб’єкт декларування, на якого поширюються вимоги ч. 2 ст. 52 Закону, повинен подати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.
Відповідне роз’яснення разом з позицією НАЗК з інших актуальних питань декларування оприлюднено на сайті Агентства.

Довідка Finance.ua:

  • Держслужбовці можуть подати декларацію за минулий рік на три місяці пізніше, ніж того вимагає чинне законодавство – до 1 червня.
  • У зв’язку з карантином, пов’язаним з поширенням коронавірусу в Україні, Державна податкова служба України підготувала відеоурок про те, як заповнювати декларації про майновий стан і доходи громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас