Де читати про COVID-19: список перевірених джерел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де читати про COVID-19: список перевірених джерел

Світ
3626
Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався з виявлення в кінці грудня 2019 року у китайському місті Ухань перших випадків пневмонії невідомого походження у місцевих жителів.
30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визнала спалах нового коронавірусу надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я, що має міжнародне значення. 11 березня – COVID-19 оголошений пандемією.
З 25 березня на всій території України запроваджено режим надзвичайної ситуації, а карантинні заходи поки тривають до 24 квітня.
На жаль, інформаційним простором поширюється маса чуток та фейків щодо нового коронавірусу, що викликає паніку серед населення. Однак довіряти варто лише перевіреній інформації. Тому ми зібрали перелік інформаційних ресурсів, де міститься лише правдива інформація про ситуацію з COVID-19:
  • сайт ВООЗ (один раз на добу публікується офіційний звіт про поширення коронавірусу в різних країнах) – www.who.int/novel-coronavirus-2019;
  • спеціальна урядова сторінка з інформацією про COVID-19 – covid19.com.ua;
  • карта американського Центру системних наук та інженерії (CSSE) при Університеті Джонса Хопкінса – gisanddata.maps.arcgis.com;
  • Telegram-бот для оперативної відповіді на запитання щодо коронавірусу в Україні – t.me/COVID19_Ukraine_Bot;
  • Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною та поточною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні – t.me/COVID19_Ukraine.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас