Експерт радить зараз купувати житло - ціни незабаром зростуть на 10-15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт радить зараз купувати житло - ціни незабаром зростуть на 10-15%

Особисті фінанси
28958
Інвесторам, які хочуть і мають можливість зараз купувати житло, рекомендують робити перший внесок, адже в перспективі найближчих трьох місяців ціни зростуть на 10-15%. Про це розповіла експерт з ринку нерухомості Вікторія Берещак.
“Питання, „купувати чи не купувати житло“, зараз досить складне. Однак, якщо ви маєте ресурс і/або нагальну потребу у власному житлі і можете сплатити перший внесок за тривалу розстрочку, наприклад, і потім зможете стабільно її виплачувати, краще купувати вже сьогодні. У перспективі найближчих трьох місяців в умовах карантину, навантаження на економіку і зростання інфляції, ціни на житло зростуть на 10-15% в найбільш ліквідних сегментах комфорт+, бізнес, бізнес+”, – зазначила експерт.
За її словами, підскочить вартість ЖК в форматах “місто в місті”, багатофункціональні житлові комплекси, еко-проекти.
“Підскочать ціни через закономірне подорожчання будівельних матеріалів і робочої сили. Зараз, щоб стимулювати покупця до угоди, багато компаній вдаються до спеціальних антикризових умов, зокрема забудовник Інтеграл-Буд, наприклад, зафіксував ціну в доларах по 25,5, що значно нижче офіційного курсу НБУ. При 100% оплаті пропонують дисконт в 10-13% і спецумови на квартири”, – сказала Берещак.

Довідка Finance.ua:

  • У березні середня ціна на вторинному ринку житлової нерухомості Києва відзначена на рівні $1433. Відносно лютого середня ціна зменшилася на 1,4% (±2,8%). Через девальвацію гривні середньозважена ціна пропозиції збільшилася на 13,1% до 40 262 грн./кв.м.
  • Податок на нерухомість в 2020 році. Що оподатковується: квартири площею понад 60 кв. м; приватні будинки площею понад 120 кв. м; податок сплачують за площі нерухомості, що перевищують встановлений ліміт, до прикладу, якщо площа квартири 80 кв. м, то податок буде нараховано за 20 кв. м.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас