Кабмін спрогнозував наслідки коронавірусу в Україні: економіка впаде на 3,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спрогнозував наслідки коронавірусу в Україні: економіка впаде на 3,9%

Особисті фінанси
1007
Кабмін переглянув припущення і прогноз економічного і соціального розвитку України на 2020 рік з урахуванням поточних світових тенденцій і виникнення пандемії COVID-19, погіршивши прогноз ВВП України на цей рік.
Про це повідомила прес-служба уряду.
ВПП. Тепер очікується падіння на 3,9% замість зростання на 3,7%.
Рівень безробіття в Україні в 2020 році складе 9,4% проти раніше прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3%.
«Водночас, вже з другої половини року очікується відновлення економічного зростання і його прискорення в наступні роки. Серед причин – високий попит у світі на продукцію вітчизняного АПК, значно стійкіша банківська система в порівнянні з попередніми кризовими епізодами, зниження цін на імпортовані енергетичні товари, продовження структурних реформ у співпраці з міжнародними партнерами», – йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Зростання реального ВВП України в 2019 році сповільнилося до 3,2% з 3,4% в 2018 році, або максимального показника за останні 7 років.
  • Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прогнозують падіння світової економіки через пандемію коронавірусу і спрчинену цим світову кризу. У США пророкують, що криза від коронавірусу може перевершити кризу 2008 року.
  • Інвестиційна компанія Dragon Capital прогнозує, що в залежності від тривалості карантину в рамках протидії коронавірусу валовий внутрішній продукт України за підсумками 2020 року зменшиться в межах 4-9%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас