Seat більше не випускатиме мінівени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Seat більше не випускатиме мінівени

Технології&Авто
1152
Seat закінчує випускати мінівени і знімає з конвеєра свою єдину модель в цьому сегменті авторинку – Seat Alhambra. Його аналог VW Sharan припинять випускати трохи пізніше, в кінці поточного року.
Перше покоління Seat Alhambra з’явилося в 1995 році. Цю модель роблять на заводі VW Group в Португалії. Там же, до речі, організовано серійне виробництво Volkswagen Sharan. Ці два мінівени дуже близькі «родичі».
Через «наступ» кросоверів, в тому числі і семимісних, продажв мінівенів падають. Саме тому боси компанії Seat вирішили відмовитися від мінівенів, і зокрема від Alhambra. При цьому іспанці самі переходять на кросовери. Достатньо згадати Sea Tarraco.
«Згідно з нашою стратегією, ми будемо прибирати з модельної лінійки старі автомобілі, і замінювати їх новими, більш екологічними. Серед таких новинок – гібридний Seat Leon і гібридний кросовер CUPRA Formentor», – йдеться в заяві Seat.
Таким чином, в найближчі роки навряд чи компанія Seat буде випускати мінівени. Volkswagen теж уже шукає нові типи кузова, щоб вони були покупцям цікавіші, ніж MPV.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас