Кабмін хоче максимально зберегти робочі місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче максимально зберегти робочі місця

Казна та Політика
904
Уряд має на меті максимально зберегти робочі місця та напрацювати пакет запобіжників для можливих ризиків під час карантину, пов’язаного із коронавірусом.
Про це йшлося під час зустрічі міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з головою Федерації роботодавців України Дмитром Олійником, повідомляє пресслужба Мінекономіки.
“Зважаючи на умови, в яких наразі знаходиться Україна, зокрема, через впровадження карантину та вжиття інших заходів із запобігання поширенню Covid-19, ключовим є питання зайнятості населення. В основі всіх дій, які робить Кабмін та Мінекономіки, лежить мета максимально зберегти робочі місця та напрацювати пакет запобіжників для можливих ризиків”, – зауважив Петрашко.
Він додав, що постійна комунікація влади, бізнесу, профільних асоціацій є важливою умовою для пошуку оптимального сценарію подальших кроків.
Своєю чергою Олійник підкреслив, що бізнес готовий надавати пропозиції щодо збереження робочих місць та економічного розвитку з урахуванням ефективних прикладів таких моделей в інших країнах та українських реалій.
Зокрема, сторони домовилися найближчими днями сформувати спільне бачення у сфері фіскальної політики, публічних закупівель, компенсуючих заходів для бізнесу та найманих працівників.
Федерація роботодавців України (ФРУ) об’єднує майже 100 галузевих і територіальних організацій роботодавців, що представляють найбільш вагомі сектори економіки України. ФРУ захищає інтереси близько 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн людей.

Довідка Finance.ua:

  • За перші 12 днів карантину в Україні кількість пошукачів роботи зросла майже на 60%.
  • Раніше прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що уряд розробляє програму дій, в якій будуть прописані шляхи підтримки бізнесу. Пріоритети – підтримка тих, хто втратить роботу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас