Як шукати роботу під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як шукати роботу під час карантину

Особисті фінанси
20805
Карантин у зв’язку з поширенням в Україні коронавірусу застав багатьох пошукачів зненацька. Всі, хто зараз шукає роботу, бояться так нічого і не знайти.
Про це пише thepoint.
Виділяйтеся. Коли конкуренція на ринку праці висока, потрібно проявляти креативність і намагатися привернути увагу роботодавця до своєї кандидатури, тому в нагоді вам стане відеорезюме.
Також не варто забувати про супровідний лист. У ньому коротко викладіть свою мотивацію працювати саме у цій компанії у цей складний період.
Зверніть увагу на проектну роботу. До прикладу, на період карантину значно більше шукають нянь для маленьких дітей. Якщо ви маєте педагогічну освіту або точно впевнені, що ця робота вам підійде, чому б не спробувати? Перегляньте всі наявні вакансії та оберіть, що до вподоби саме вам.
Проявляйте ініціативу. Обов’язково поцікавтеся, чи потребує компанія зараз фахівців. Якщо отримаєте позитивну відповідь, запропонуйте рекрутеру переглянути резюме та продовжити розмову далі.
Спілкуватися у відеоформаті можна за допомогою популярних програм Skype, Viber, FaceTime (якщо і у вас, і у рекрутера смартфони на базі iOS), Facebook Messenger.
Співбесіда. Якщо компанія працює у звичному режимі і вас запрошують на співбесіду в офіс, не поспішайте погоджуватися. Запропонуйте провести інтерв’ю в онлайн-режимі: поясніть, що дотримуєтеся карантину та не хочете наражати на небезпеку ні себе, ні навколишніх людей.
Важливі запитання. Поцікавтеся, як зараз проходить діяльність компанії: чи перейшли працівники на віддалену роботу; якщо ні, то як компанія турбується про їхню дорогу до офісу (чи організовує трансфери або оплачує таксі) та які заходи безпеки ввела на робочому місці.

Довідка Finance.ua:

  • У Фонді соцстраху дали роз’яснення щодо оформлення лікарняних та їх виплати у період надзвичайної ситуації. Всі виплати за лікарняними у період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, здійснюватимуться Фондом соціального страхування у повному обсязі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас