НБУ закликав банки знизити тарифи на безготівкові операції клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликав банки знизити тарифи на безготівкові операції клієнтів

Особисті фінанси
1138
Національний банк закликав українські банки знизити тарифи на безготівкові операції для стимулювання клієнтів користуватися онлайн-сервісами замість готівкових операцій і за відсутності реакції банкірів готовий вжити адміністративних заходів.
Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.
Вона повідомила, що Нацбанк провів конференц-нараду з банками, під час якої закликав банкірів переглянути тарифи на безготівкові перекази громадян, щоб стимулювати їх утримуватися від готівкових платежів і відвідування банківських відділень.
“Онлайн сьогодні – це наше все. Що робить Національний банк? Ми сьогодні ухвалили рішення скасувати оплату банками наших послуг. Ми будемо безкоштовно надавати банкам послуги з обслуговування їх онлайн-платежів. Ми як Національний банк. Через це ми сьогодні закликали банки знизити вартість всіх онлайн-послуг для населення, бізнесу, підприємців”.
Вона запевнила, що Нацбанк буде на цьому наполягати, а в разі, якщо банки не знизять тарифи самостійно, регулятор зробить це адміністративно, оскільки ситуація в країні нестандартна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас