МВФ відмовив Мадуро у кредиті на $5 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відмовив Мадуро у кредиті на $5 мільярдів

Світ
2675
Міжнародний валютний фонд відмовив Венесуелі у кредиті на суму 5 мільярдів доларів для боротьби з коронавірусом через спірну ситуацію з міжнародним визнанням уряду країни.
Про це повідомляє AFP.
«Міжнародний валютний фонд у вівторок відхилив прохання… Венесуели про кредит у 5 мільярдів доларів, щоб допомогти їй справитися з коронавірусом», – йдеться в повідомленні.
Президент Ніколас Мадуро зробив запит про кредит, заявивши, що кредит у розмірі 5 млрд доларів від МВФ «зробить значний внесок у зміцнення наших систем виявлення і реагування». Це був перший запит країни на кредит до МВФ із 2001 року.
В організації відмовили, непрямо зіславшись на спірність лідерства Мадуро: «На жаль, Фонд не може розглянути це прохання, тому що немає ясності щодо міжнародного визнання уряду країни», – йдеться у відповіді МВФ.
Як відомо, понад 50 країн, включно зі Сполученими Штатами, не визнавали Мадуро понад рік. Гуайдо назвав Мадуро узурпатором під час президентських виборів 2018 року, які багато хто вважає сфальсифікованими.
Однак санкції США та інший міжнародний тиск не змогли змістити Мадуро, якого підтримують кредитори Венесуели, Китай і Росія, а також потужні збройні сили країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас