У Китаї розбилася ракета-носій нового типу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розбилася ракета-носій нового типу

Технології&Авто
1003
У вівторок, 17 березня, в Китаї розбилася ракета-носій нового покоління середнього розміру Чанчжен-7А (Великий похід-7 А), після першого ж запуску. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на “Сіньхуа”.
Як повідомляють, ракета була запущена з космодрому Веньчан, проте потім виникла несправність. На даний момент Китайські космічні інженери розслідують причину невдачі.
Чанчжен-7 – це нова китайська двоступенева ракета-носій середнього класу, що використовує екологічно чисті компоненти ракетного палива: рідкий кисень і гас. В подальшому, саме вона буде грати основну роль в ракетних запусках Китаю. Ракета буде виконувати ключову роль в обслуговуванні нової китайської орбітальної станції і замінить нині чинні носії серій Чанчжен-2, 3 і 4.
Раніше повідомлялось, що в південно-західній китайській провінції Гуйчжоу введений в дію найбільший і найбільш чутливий в світі сферичний радіотелескоп FAST. Телескоп будуть використовувати “для розкриття таємниць, пов’язаних з генезисом і еволюцією Всесвіту” і він здатний приймати до 38 гігабайт інформації в секунду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас