Торги на фондовій біржі Нью-Йорка знову призупиняли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги на фондовій біржі Нью-Йорка знову призупиняли

Світ
1317
12 березня на Нью-йоркський фондовій біржі призупинили торги на 15 хвилин. Такий механізм застосовують у випадках, коли ціни на акції безконтрольно падають. Це сталося вдруге за останній тиждень.
Як повідомляє CNBC, ключові фондові індекси впали на більш ніж 7% за перші хвилини після відкриття торгів 12 березня. Так, індекс S&P 500 (акції 500 найбільших компаній США) впав на 7,02%, Nasdaq (акції технологічних компаній) — на 7,03%, а Dow Jones — на 7,2%.
Востаннє торги на біржі примусово призупиняли у «чорний понеділок», 9 березня. Тоді акції також обвалилися на більш ніж 6% у перші хвилини після відкриття біржі.
На падіння ринку акцій вплинуло оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров’я епідемії коронавірусу пандемією. Крім цього, президент США Дональд Трамп оголосив про заборону авіасполучення між США та 26-ма країнами Європи. Це рішення також обвалило ціни на нафту.
Торги на біржі можуть припинити на цілий день у разі, якщо ціни на акції, що входять до індексу S&P 500, впадуть на 20% проти цін попереднього дня.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас