Мінекономіки планує посилити боротьбу з нелегальним обігом тютюну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки планує посилити боротьбу з нелегальним обігом тютюну

Казна та Політика
372
У Міністерстві економіки запропонували відмовитися від різкого підвищення акцизу на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання, щоб не провокувати зростання тіньового ринку.
У роботі групи взяли участь заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді, представники СБУ, Антимонопольного комітету, народні депутати, представники тютюнових компаній.
За словами Панаіотіді, зараз надзвичайно зростає актуальність впровадження виробниками тютюнових виробів дієвих механізмів виявлення недобросовісних контрагентів. Також учасники робочої групи велику увагу приділили питанню формування більш прогнозованої податкової та акцизної політики, що є запорукою більш прозорих правил гри на тютюновому ринку.
У свою чергу, представник Національної організації роздрібної торгівлі Микола Ганул запропонував замість підвищення акцизів на ТВЕНи (тютюновмісні вироби для електричного нагрівання) в 4 рази, як це передбачено в прийнятому законі №1210 – ввести перехідний період на кілька років, щоб бізнес, в т.ч. малий бізнес зміг адаптуватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас