ОПЕК знизила прогноз світового попиту на нафту через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК знизила прогноз світового попиту на нафту через коронавірус

Енергетика
654
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизила на 2020 рік прогноз зростання світового попиту на нафту на 0,92 млн барелів на добу до 0,06 млн барелів на добу. Про це йдеться в березневому звіті ОПЕК.
Як зазначається в огляді, новий прогноз відображає повільніше зростання світової економіки, пов’язане з більшим поширенням коронавірусу Covid-19 за межами Китаю.
Вплив спалаху Covid-19 в Китаї і його негативний вплив на транспорт і попит в промисловості були основними причинами перегляду в бік зниження. Крім того, передбачається, що спалах серйозно вплине на зростання попиту на нафту в інших країнах і регіонах за межами Китаю, таких як Японія, Південна Корея, ОЕСР в Європі і на Близькому Сході.
Передбачається, що загальний світовий попит на нафту в 2020 році складе 99,73 млн барелів на добу і прогнозується, що споживання в другому півріччі 2020 року буде вищим, ніж у першому.
“Зважаючи на останні події, ризики зниження наразі переважують будь-які позитивні дані і припускають подальші ймовірні перегляди зростання попиту на нафту в разі збереження поточного становища”, – йдеться в огляді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас