У Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку

Валюта
3036
Поточна ситуація на українському валютному ринку склалася під впливом психологічного чинника, який, ймовірно, має короткостроковий ефект.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Поширення світом коронавірусу поки має обмежений і нейтральний вплив на економіку України в лютому і на початку березня. Український експорт продовжує зростати. Певне зниження цін на окремі товари українського експорту більш ніж компенсовано подальшим нарощенням фізичних обсягів поставок за кордон”, – підкреслили в Нацбанку.
У НБУ зазначають, що ціни на імпорт знижуються навіть швидше, ніж на експорт, особливо на енергоносії, що призводить до скорочення вартісних обсягів імпорту.
За даними Нацбанку, зменшення обсягу вкладень іноземних інвесторів у гривневі облігації протягом останніх тижнів не є значним.
“Поточна ситуація на українському валютному ринку – і міжбанківському, і готівковому – склалася під впливом передусім психологічного чинника, який, ймовірно, має короткостроковий ефект.
Національний банк має достатньо резервів для згладжування коливань курсу гривні – на сьогодні міжнародні резерви України становлять 26,8 млрд дол США, що є найвищим рівнем з листопада 2012 року”, – зазначили в НБУ.
Протягом минулого тижня Нацбанк три дні виходив з інтервенціями з продажу валюти і продав загалом 307 млн ​​дол. США.
Станом на 13:00 10 березня Нацбанк продав 250 млн доларів США – враховуючи високий попит на валюту на міжбанківському ринку в післясвяткові дні, що підживлюється нервовими настроями учасників ринку.
“Ситуація на грошово-кредитному ринку залишається стабільною, і банківська система має достатньо високий рівень ліквідності. Гривнева ліквідність зараз становить близько 230 млрд грн, валютна ліквідність – понад 8 млрд дол. США.
Таким чином, банки мають достатньо ресурсів для безперебійної діяльності навіть в умовах погіршення настроїв населення і бізнесу під впливом негативних новин зі світових ринків. Водночас Національний банк готовий підтримати банківський ринок ліквідністю а разі необхідності”, – додали в НБУ.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас