У Києві поки не збираються припиняти опалювальний сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві поки не збираються припиняти опалювальний сезон

Особисті фінанси
1698
Згідно з прогнозами Гідрометцентру, цього тижня очікується істотне зниження температури повітря, тому рішення про завершення опалювального сезону в Києві поки не прийнято.
Про це під час брифінгу повідомив директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.
За його словами, існують певні нюанси, пов’язані з процедурою початку і закінчення опалювального сезону.
«Межі опалювального сезону визначаються відповідно до розпорядчого документа. На сьогодні ще немає розпорядчого документа про припинення опалювального сезону», – повідомив він.
Але джерела теплопостачання працюють у режимі мінімального температурного режиму, тобто подати теплоносій більш низької температури технологічного немає можливості.
За його словами, для повного припинення постачання тепла потрібно приблизно десять діб. Крім того, ухвалення подібного документа впливає не тільки на надання послуг, воно впливає в першу чергу на розрахунок пільг та субсидій для тих категорій споживачів, які ними користуються.
«З огляду на те, що згідно з прогнозами Гідрометцентру буде істотне зменшення температури повітря вже цього тижня, тобто з переходом в мінусові температури, зокрема вночі, відповідного рішення про припинення опалювального сезону дійсно не приймалося», – сказав Лопатин.
Що стосується комунальних закладів, то тут рішення ухвалюється керівництвом кожного конкретного закладу. Наприклад, певні бюджетні установи, організації та приватні фірми вже подали заявки про самостійне рішення про припинення опалювального сезону.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що у Києві жителі багатоквартирного будинку можуть вже зараз достроково припинити опалювальний сезон, ухваливши відповідне рішення на загальнобудинкових зборах.
  • Кияни отримають нарахування за опалення і гарячу воду в лютому менші на 26% і на 24%.
  • У українця, який заборгував за комуналку 15 тисяч гривень, конфіскували авто і продали його на аукціоні. Це сталося у Миколаївській області.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас