Fitch очікує ослаблення гривні в 2020 р. і зростання ВВП на 3,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch очікує ослаблення гривні в 2020 р. і зростання ВВП на 3,5%

Казна та Політика
1849
Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує прискорення зростання української економіки з 3,2% в 2019 році до 3,5% в 2020 році і 3,8% в 2021 році завдяки приватному споживанню та інвестиціям.
“Переглянутий варіант законодавства про ринок землі буде позитивним чинником для економічного зростання в найближчому майбутньому за рахунок збільшення споживання (в результаті продажу землі) і очікуваного збільшення попиту на кредити для сільськогосподарського сектору”, – відзначає агентство в огляді, опублікованому в ніч на суботу.
Водночас воно вказує, що масштаби потенційних інвестицій і підвищення продуктивності будуть обмежені через заборону на участь в ринку землі іноземних інвесторів.
Fitch також вважає, що перспективи зростання та інвестицій залежать від адекватного і своєчасного здійснення реформ в таких секторах, як забезпечення верховенства закону, боротьба з корупцією, митниця і оподаткування, а також правозастосування.
“Як і у випадку з іншими ринками, що розвиваються, ризики погіршення перспектив зростання зросли через невизначеність впливу (коронавірусу) COVID-19 на глобальне зростання і ціни на сировину”, – зазначає агентство.
На його думку, цикл пом’якшення ставки НБУ, зниження припливу нерезидентів в ОВДП, більш широкий дефіцит рахунку поточних операцій і зростання глобальної невизначеності призведуть до ослаблення гривні в 2020 році в порівнянні з 2019 роком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас