Майже кредит МВФ: В уряді підрахували, скільки держава може отримати від приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже кредит МВФ: В уряді підрахували, скільки держава може отримати від приватизації

Казна та Політика
379
Уряд України в 2020 році передав Фонду державного майна для подальшої приватизації 961 підприємство з потенціальною ціною продажу $5 млрд.
Про це повідомив перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Павло Кухта.
“За півроку, з грудня 2019, Фонду вже передали 961 підприємство, а це майже в 10 разів більше, ніж за останні 10 років. Їх балансова вартість становить приблизно $3 млрд, з потенціалом продажу $5 млрд Це приблизно сягає обсягу траншу МВФ”, – сказав він.
При цьому він наголосив, що при успішному продажі з боку ФДМУ забезпечується не лише значні надходження у бюджет, але й найголовніше – інвестиції та розвиток.
В свою чергу голова Фонду держмайна Денис Сенниченко запевнив, що наразі Фонд активно приймає в управління держпідприємства, які передав Кабмін:
  • принципово змінюється підхід до підготовки до аукціонів;
  • створюються віртуальні кімнати даних;
  • запрошуються інвестори для особистого огляду об’єктів.
Він також навів приклад продажу підприємства “Київпассервіс”, який довгий час не був цікавий інвесторам, але завдяки новому підходу та максимальному маркетуванню був проданий 4 березня за 230 млн грн.
В свою чергу Денис Паламарчук зауважив, що державні підприємства саме аграрної галузі є найменш зношеними, що дає гарні стартові позиції для успішної приватизації таких підприємств. Разом з тим, держпідприємства АПК не мають достатньо засобів для ефективного обробітку земель, тому важливо передати такі підприємства на приватизацію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас