Верховний суд Індії скасував заборону на криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд Індії скасував заборону на криптовалюти

Фінтех і Картки
308
Верховний суд Індії скасував директиву Резервного банку (RBI) про заборону підзвітним організаціям надавати банківські послуги компаніям, які пов’язані з торгівлею криптовалютами.
Про це повідомляє Bloomberg.
Раніше криптовалютні біржі, стартапи та інших представники індустрії оскаржили заборону, що діяла з 2018 року. Через виниклі проблеми деякі з них були змушені закритися або виїхати з країни.
Як тепер стало відомо, суд погодився з доводами представників криптовалютної індустрії, і це рішення можна розцінювати як очевидну перемогу.
Раніше в цьому році в RBI підкреслили, що заборона на обслуговування криптовалютного бізнесу фінансовими установами країни покликана захистити компанії від ризиків, пов’язаних з торгівлею цифровими активами, включаючи фінансування тероризму і відмивання грошей.
Відзначимо, що в липні 2019 року робоча група при уряді Індії також рекомендувала повну заборону криптовалют, крім цифрових токенів, що випускаються центробанком. Підготовлений законопроєкт передбачає покарання за використання криптовалют у вигляді великих штрафів або тюремного ув’язнення аж до 10 років.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас