АМКУ дозволив концесію ще одного порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив концесію ще одного порту

Фондовий ринок
412
Антимонопольний комітет дозволив українсько-швейцарському ТОВ “Рісоіл Херсон” концесіонувати морський порт Херсон.
Про це повідомляє пресслужба комітету.
“Сукупна частка учасників концентрації на ринку послуг з транспортної обробки вантажів у морських портах у сегменті виконання стивідорних робіт становить близько 2%. Враховуючи, що концесія не тягне до монополізації або істотного обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію”, – йдеться в повідомленні регулятора.
Український ТОВ “Петр Ойл енд Кемікалс” і швейцарська компанія “Risoil SA”, які під конкурс об’єдналися в ТОВ “Рісоіл Херсон”, планують здійснити інвестиції в розмірі 215,73 млн грн.
Нагадаємо, 21 січня “Рісоіл-Херсон” переміг у конкурсі на концесію Херсонського порту, який тривав з 12 вересня 2019-го року.
Засновник компанії “Рісоіл-Херсон” Шота Хаджишвілі заявив, що за п’ять років обсяги перевалки в порту будуть подвоєні, а відрахування до бюджету зростуть в три рази.
27 лютого Антимонопольний комітет дозволив катарській компанії QTerminals концесіонувати морський порт Ольвія.
У грудні 2019-го міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в 2020 році в уряді підготують до концесії порти “Маріуполь”, “Бердянськ”, “Чорноморськ” і частину Одеського порту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас