Які податки сплачуються з відсотків за депозитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які податки сплачуються з відсотків за депозитом

Кредит&Депозит
22399
До пасивних доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, належать проценти на поточний або депозитний банківський рахунок.
Про це повідомляє пресслужба ГУ ДПС у Запорізькій області.
“Банківська установа, яка є податковим агентом, перераховує податок на доходи фізичних осіб із сум процентів, нарахованих за звітний місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків фізичних осіб”, – ідеться в повідомленні.
Доходи у вигляді процентів на суми банківських депозитних рахунків остаточно оподатковуються податковим агентом під час їх нарахування.
Ставка ПДФО на доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок встановлюються у розмірі 18% до бази оподаткування. Такі доходи є об’єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5%.
У термін, визначений для місячного податкового періоду, податковим агентом до бюджету сплачується загальна сума податку на доходи фізичних осіб, нарахованого за ставкою 18% із загальної суми процентів, нарахованих за податковий місяць на суми банківських вкладних або поточних рахунків.
Коли здійснюється перерахування:
  • у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.
Нагадаємо, станом на 1 лютого 2020 року фізособи тримали в банках 487,3 млрд грн, що на 12,8 млрд грн більше, ніж на початок січня 2020 року.
ФГВФО спростував міф про те, що для отримання відшкодування за вкладом необхідно заповнити безліч заяв та вистояти довгі черги в кабінетах чиновників.

Довідка Finance.ua:

  • Податкові агенти – банки які нараховують доходи у вигляді процентів у податковому розрахунку за формою 1-ДФ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок та загальну суму утриманого з них податку.
  • У податковому розрахунку за формою 1-ДФ не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме збільшення до процентній ставці.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас