АРМА заробило на арештованих активах майже 170 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРМА заробило на арештованих активах майже 170 млн грн

Казна та Політика
255
Протягом 2019 року на депозитні рахунки Національного агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) в державних банках, надійшло близько 170 млн грн від продажу арештованих активів на електронних торгах, понад 14 млн грн склали нараховані на депозитні кошти відсотки.
Про це повідомляє сайт уряду.
Всього минулого року агентству передали 1240 арештованих активів, що вдвічі більше, ніж роком раніше. Як зазначив під час подання звітності заступник голови АРМА Філіп Пронін, агентство отримало 1685 запитів від правоохоронних органів у сфері виявлення та розшуку активів, тоді як за час свого функціонування відомство знайшло активів на суму понад 100 млрд грн.
“Реєстр арештованих активів буде доопрацьований і 100% введений в повноцінну промислову експлуатацію вже в цьому році”, – повідомив в.о. голови АРМА Віталій Сигидин.
Зараз керівництво розробляє план з перезавантаження системи управління арештованими активами. Пропонується:
  • встановлення мінімальних платежів до бюджету від керуючих, надання керуючим пільг у перші місяці дії договору;
  • створення окремого тендерного комітету для відбору керуючих;
  • введення функції збереження активів агентством (зараз АРМА тільки передає в управління або реалізує арештоване майно).
Крім того, заступник голови АРМА Володимир Павленко зазначив, що агентство незабаром перевірятиме репутацію потенційних керуючих, а також планує змінити правила електронних аукціонів і механізм управління соціально значущими об’єктами, які мають стратегічне значення для країни або регіону.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас