Дубілет розповів, як боротимуться з підробкою ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет розповів, як боротимуться з підробкою ліків

Особисті фінанси
2067
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів, що протягом кількох місяців почнеться пілотний проект, який передбачає продаж ліків з 2D-кодом на упаковці.
Про це він написав на своїй сторінці в Telegram.
Що це дасть – дозволить вирішити проблему підроблених ліків і продавати тільки ті ліки, які мають чинний код. “Аптеки не зможуть відпускати підроблені ліки (тобто ліки з підробленими або повторно використаним кодом). Користувачі зможуть перевіряти справжність ліків, їх виробництво і продаж за допомогою смартфона. Система не буде пропускати продаж прострочених ліків”, – додав Дмитро Дубілет.
Як це повинно працювати:
  • На упаковці з ліками (почнемо, швидше за все, з рецептурних) буде наноситися спеціальний 2D-код. Цей код “активується” при виробництві та деактивується при продажу.
  • Для сканування цього коду аптеки можуть купити скануючий пристрій, який коштує менше ста доларів США, або скористатися безкоштовним додатком для смартфона.
Він зазначив, що для боротьби з підробленими ліками вирішили не використовувати штрих-код, як для продажу алкоголю, оскільки аптек не так багато, як магазинів, в яких продають алкоголь, і обладнати їх сканерами в рамках ліцензії буде не складно. При цьому, вже готове програмне забезпечення, розроблене відповідно до європейських регламентів. Його потрібно перевірити та перенести на державні сервери.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас