Анонсовано концепт бюджетного електрокросовера Dacia Spring (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анонсовано концепт бюджетного електрокросовера Dacia Spring (фото, відео)

Технології&Авто
1450
Як і було заплановано, автовиробник Dacia представив концепт електрокросовера Dacia Spring, який обіцяє стати найдоступнішим електромобілем на ринку Європи вже в 2021 році.
Представники компанії проводять паралелі з седаном Logan і кросовером Duster, які пропонують користувачам достатній рівень функціональності і комфорту при досить доступній в порівнянні з конкурентами вартості. За тим же рецептом буде зроблений і п’ятидверний чотиримісний Dacia Spring з запасом ходу 200 км за циклом WLTP.
Анонсовано концепт бюджетного електрокросовера Dacia Spring (фото, відео)
По суті Dacia Spring являє собою вже знайомий нам компактний кросовер Renault City K-ZE, розроблений для китайського ринку. Судячи з офіційних зображень, його дизайн мінімально змінили, привівши у відповідність з фірмовим стилем Dacia, а також зробивши більш яскравим і молодіжним.
Автовиробник не озвучив інших технічних характеристик, крім запасу ходу в 200 км, проте серійна модель на основі концепту Dacia Spring напевно отримає ті самі характеристики, що і Renault City K-ZE.
Анонсовано концепт бюджетного електрокросовера Dacia Spring (фото, відео)
А це означає, що власник моделі зможе розраховувати на електродвигун на передній осі з потужністю всього 33 кВт (44 к.с.) і крутним моментом 125 Нм, який здатний розігнати електрокросовер до 105 км/год.
Ємність батареї китайської версії моделі становить 26,8 кВтг, вона підтримує зарядку в режимах AC і DC, при цьому в першому випадку повний заряд займе близько 4 годин (Type 2, потужність 6,6 кВт), а в другому зарядити батарею з 30% до 80% можна буде приблизно за пів години (GB/T, швидкісна зарядка).
Анонсовано концепт бюджетного електрокросовера Dacia Spring (фото, відео)
У Китаї електрокросовер Renault City K-ZE доступний в трьох конфігураціях за ціною $8,700, $9,400 і $10,000 відповідно. Рівень цін в Європі напевно буде помітно вищим, проте в будь-якому випадку нижче, ніж у інших нових електромобілів.
Серійна версія електромобіля на базі концепту Dacia Spring повинна вийти на ринки Європи в 2021 році, точна дата, вартість і плани з виведення моделі на український ринок поки що невідомі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас