У Нью-Йорку набула чинності заборона продавати пластикові пакети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку набула чинності заборона продавати пластикові пакети

Світ
308
У штаті Нью-Йорк набула чинності заборона на продаж одноразових пластикових пакетів. Замість них у магазинах пропонуватимуть пакети з паперу.
Про це передає The Guardian.
Заборона не стосуватиметься пластикових пакетів, що використовуються для доставки їжі, упаковки ліків, сміттєвих пакетів, пакетів для сирого м’яса і риби.
За кілька тижнів до введення заборони в магазинах з’явилися попередження про зміни. У соцмережах запустили спеціальну кампанію, що закликає людей використовувати власні багаторазові сумки.
Сім’ям з низьким рівнем доходу пропонують безкоштовні сумки для багаторазового використання. У магазинах продаватимуть паперові пакети. За кожен паперовий пакет підприємства платитимуть 5 центів до місцевого бюджету.
З часом місцеві чиновники хочуть ввести штрафи для підприємств, які не дотримуються заборони. За перше порушення вони можуть бути оштрафовані на $250, аза повторні — на $500. Нью-Йорк став третім штатом після Каліфорнії та Орегону, який ввів заборону на продаж пластикових пакетів. Штати Мен і Вермонт планують також ввести заборону в цьому році, а Штати Коннектикут і Делавер – в 2021 році
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас