Влада Гонконгу прирівняє криптовалюти до коштовних металів і ювелірних виробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Гонконгу прирівняє криптовалюти до коштовних металів і ювелірних виробів

Світ
287
Гонконг посилить регулювання криптовалютної індустрії, посиливши вимоги в галузі протидії відмиванню грошей (AML) і фінансування тероризму (CTF) згідно з рекомендаціями FATF.
Про це у своїй щорічній бюджетній доповіді повідомив міністр фінансів Гонконгу Пол Чан.
“Гонконг – перша в Азіатсько-тихоокеанському регіоні юрисдикція, що успішно пройшла оцінку FATF. Уряд і далі буде працювати над підвищенням режиму AML / CTF і розглядає можливість включення постачальників послуг і дилерів в галузі віртуальних валют в регуляторний фреймворк, що охоплює коштовні метали, каміння і ювелірні вироби», — йдеться в доповіді.
Уряд Гонконгу також має намір провести публічні консультації з громадськістю та галузевими експертами з питання регулювання цифрових активів, представивши більш детальні пропозиції пізніше цього року.
В цілому, говориться в доповіді, FATF оцінила нормативно-правову базу Гонконгу як таку, що здебільшого відповідає вимогам організації.
Міністри фінансів країн “Великої двадцятки” (G20) і очільники центробанків провели в минулі вихідні першу в 2020 році зустріч, за результатами якої поширили підсумкове Комюніке із закликом до країн, що входять в організацію, впровадити стандарти регулювання криптовалют згідно з рекомендаціями FATF.
Гонконг є однією з ключових юрисдикцій в криптовалютній індустрії — тут базується досить велика кількість компаній, включаючи біржі, OTC-платформи і брокерів. Наразі їх діяльність відстежують місцеве валютне управління і Комісія з цінних паперів і ф’ючерсів Гонконгу (SFC).
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас